2022-01-16 09:03:47• hírek • Szatmár.ro

Öt tonna németországi szemetet hozott volna be az országba egy román kamionos

Papíron használt bútorokat szállított az a román teherautó-sofőr, aki a pénteki nap folyamán szeretett volna a petei határátkelőnél belépni Romániába, viszont úgy a határőrök, mind a környezetvédelmi őrség munkatársai szemétnek minősítették a rakományt, következésképpen az ország területére sem engedték be azt.

A határrendészet közleménye szerint az 5320 kilogrammnyi szemét Németországból érkeztek egy román céghez egy Mercedes típusú teherautón. A menetlevél szerint használt bútorokról volt szó, viszont az ellenőrzés során, a ponyva alá bekukkantva a határrendészet munkatársai sokkal inkább fahulladékot láttak felpakolva, mintsem olyan bútorokat, aminek bárki is hasznát vehetné még a jövőben.

A határőrök erre felhívták a környezetvédelmi őrség figyelmét is, akik teljes mértékben osztották kollégáik véleményét, ezért úgy döntöttek, a rakomány szemétnek minősül, a sofőr pedig mivel nem tudta felmutatni az Európai Parlament és a Tanács 1013/2006/EK rendelete által előírt, hulladékszállításra vonatkozó dokumentumokat, az „árut” nem engedték be az országba.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: